00logo.png

 

 

:: info o firmi :: proizvodi :: download :: partneri :: referentna lista :: novosti :: izmjene :: kontakt

 

novosti.png

newsletter.png

Ukoliko želite primati obavijesti o novim nadogradnjama onda nam ostavite vašu mail adresu.

5D Helpdesk

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebna podrška u radu sa 5D ELEMENT sistemom, stojimo vam na raspolaganju.

Tel/Help desk:
+387 33 712 777
 

 

Proizvodi i moduli

:: prednosti 5 ELEMENT-a :: referent lista :: download

Modul 5D ELEMENT: Boniteti

5D ELEMENT Boniteti predstavljaju sistem za prikupljanje i korištenje bonitetnih bodova od strane Vaših kupaca. 5th Dimension razvila je aplikaciju za prikupljanje bonitetnih bodova kao logičnu nadogradnju poslovanja u maloprodaji.

Modul je u potpunosti povezan sa modulom 5D ELEMENT POS Kasa čime je postignta integriranost poslovnog sistema.

Prednosti CRM-a (Customer relationship management – Upravljanje odnosima s kupcima)

CRM sistemi stvaraju uslove za prikupljanje i analizu podataka o potrošačima. Datum i vrijeme, iznos, demografski podaci kao što su starost, zanimanje i mjesto, pohranjuju se u bazi podataka. Informacije o posjetama maloprodajnih, objekata, vremenu kada je obavljena pojedina kupovina, te o potrošenom iznosu.

Ovi podaci su važni pri dizajniranju ciljanih marketinških aktivnosti, kao i podaci o regionalnoj (geografskoj) mobilnosti ili posjeti potrošača pojedinim trgovinama u određeno doba dana.

5D ELEMENT Bonitetne kartice mogu značajno doprinijeti zadržavanju kupca. Informacije koje se šalju klijentu putem SMS-a, e-maila, ili obavijesti o akcijskoj ponudi ili last minute cijenama pomažu u kreiranju prepoznavanja. Svojim potrošačima omogućite da sakupljaju bodove do ostvarivanja posebnog bonusa – koristeći potrošačku karticu kao osnovu za kreiranje sistema nagrađivanja lojalnih potrošača. Mogućnosti su praktično neograničene.

Prednosti za kupca:

- ostvaruje popuste prilikom kupovine
- veći nivo privrženosti Vašem biznisu i proizvodima

Pogodnosti za prodavca

Prodavac ima vjernog kupca, te demografske podatke vezane za njega kao osobu (starost, spol, bračni status, mjesto stanovanja, nivo obrazovanja, imovinsko stanje...) koje je dobio prilikom prijave za karticu, transakcijske podatke (iznos računa, dan i vrijeme izdavanja računa...) koje dobija izdavanjem računa. Svi ti podaci skupa određuju kupca i svrstavaju ga u neku od određenih grupa potrošača

Imate više maloprodajnih objekata? Sistem je osmišljen tako da podržavava više objekata uvezanih u jedan centralni sistem. Bodovi koji se prikupljaju na pojedinim lokacijama na kraju dana se exportuju i importuju u centralnu bazu, te ažurirani vraćaju u prodajne objekte

Zašto export - import? Troškovi sistema su niži od troškova sistema koji bi radio u okruženju gdje se bodovi centralno prikupljaj u realnom vremenu.

Logika funkcionisanja „5D ELEMENT Bonitetnog“ sistema

- Prilikom kupovine u Vašem maloprodajnom objektu kupac ima priliku popuniti prijavni obrazac i zatražiti izdavanje „Bonitetne“ kartice,

- Podatke kupca unosite u aplikaciju nakon čega se izdaje bonitetna kartica,

- Već od naredne kupovine kupac počinje sa sakupljanjem. Bodovi mu se ispisuju na POS računu (prethodno stanje bodova + ostvareni broj bodova kod kupovine = ukupan broj bodova)

- Vi sami definišete koja je vrijednost boda, koji je to prag na kojem kupac ima pravo iskoristiti bodove za kupovinu, koliko određeni iznos akumuliranih bodova vrijedi u KM prilikom iskorištenja.

 

:: na vrh

 

 

All Rights Reserved © 2017. 5th Dimension d.o.o.
Design by DDS "Idea is all"

 

:: home :: info o firmi :: proizvodi :: download :: partneri :: kontakt :: referentna lista :: novosti :: izmjene

 

 

 

Adresa:
Olovska 38
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel/Help desk:
+387 33 712 200
+387 33 712 201
+387 33 712 777

e-mail:
5d@5d.co.ba
info@5d.co.ba
podrska@5d.co.ba